Cred că nimic în această lume nu se poate realiza în afara credinţei în Dumnezeu. Atunci când îl ignorăm pe El, atunci când avem orgoliul că am putea face lucruri, singuri, primim avertismente, de care ar trebui să luăm seama.

Mi-am dorit, din copilărie, să devin jurnalist. Şi Dumnezeu mi-a dat şansa asta. Ea a fost Revoluţia de la Timişoara. Abia atunci a început adevărata lecţie de viaţă.

Am citit, în adolescenţă, cartea Orianei Fallaci, una dintre cele mai faimoase jurnaliste din lume: „Dacă soarele moare”. A fost adevărata lecţie de jurnalism: memorie, atenţie la tot ceea ce se petrece în jur, sensibilizarea detectorului psihologic, ascuţirea simţului de investigator, adaptabilitate, diplomaţie… Şi păstrarea feminităţii.

Căutarea adevărului este o misiune. Viaţa este prea scurtă ca să o trăim prefăcându-ne. Din păcate, lupta pentru adevăr se duce printre prefăcuţi. Ei conduc ţări, regiuni, oraşe, comunităţi, oameni.

Manipularea este unul dintre cei mai mari duşmani ai conştiinţelor. De multe ori, devenim victimele manipulării de orice fel. Menirea jurnalistului este nobilă: depăşirea acestui rău. Uneori învingem, alteori…
Lia Lucia Epure, Timisoara, 2010

[CV format word .doc]